Bivši PUMOvec v prostovoljstvu v Palestini

Bivši udeleženec programa PUM se je odpravil preko Zavoda Voluntariat na EVS – Evropsko prostovoljno službo v Palestino.
Prostovoljno delo bo opravljal v nevladni organizaciji, kjer bo otroke učil angleščine in jih aktiviral na športnem področju. Uporabil bo tudi metodo drame, ki smo se jo naučili na Poljskem v okviru projekta VIAME – Values in action method exchange; http://viame.atalaya.pl/
Dino Mitrović: “Za Palestino sem se odločil zaradi svetovnega nezanimanja za to okupirano območje. Tukaj so ljudje res brez pravic, nimajo dostopa izven svojega ozemlja, za katerega se borijo že predolgo. Za vse potrebujejo posebno dovoljenje, do katerega so pa upravičeni le ob kritičnem zdravstvenem stanju. Dejansko vsi živimo v nekih iluzijah sistema in pravic, istočasno pa dopuščamo, da se okoli nas dogaja ravno nasprotno in raje pogledamo stran, kot da bi mogoče kaj ukrenili. Ukrenemo pa lahko veliko. Shukran habaebi. Vsem mladim do 30. leta priporočam EVS projekte, odprtih je neomejeno možnosti.”

 

Comments are closed.