Večgeneracijski center Gorenjske

 

 

 

PROGRAMI JESEN 2019

 

 

PROGRAM NADALJEVALNEGA RAČUNALNIŠTVA, izvajalka Vera Pelhan

Trajanje: 20 ur

Nadaljevalni program računalništva je namenjen tistim, ki že imate osnovno znanje. V programu Word boste uporabljali menijske vrstice, poglede in shranjevali dokumente. Velik del programa bo namenjen uporabi interneta, iskanju informacij, elektronski pošti. Spoznali se boste tudi s programom PowerPoint, ustvarili predstavitev.

 PROGRAM NAPREDNEGA RAČUNALNIŠTVA, izvajalka Bojana Jamnik

Program je namenjen tistim, ki že imate dovolj znanja iz računalništva in želite svoje znanje še nadgraditi! Pridobili boste znanje iz uporabe najrazličnejših spletnih aplikacij, uporabe socialnih omrežij in podobno.

ENERGIJSKE VAJE PO KITAJSKI TRADICIONALNI MEDICINI, izvaja Irena Lukežič

Trajanje: 20 ur

 Vaje po kitajski tradicionalni medicini in Qi Gongu krepijo naše energijske poti in biopotenciale posameznih organov, sproščajo napete mišice, vezivno tkivo in sklepe. Uravnovesijo gibanje našega telesa. Vaje se zaključijo z dihalnimi tehnikami in meditacijo.

ZELIŠČARSTVO

Trajanje: 20 ur, začetek v septembru 2019

V programu se boste spoznali z zgodovino zeliščarstva. Spoznali se boste z različnimi zelišči, njihovim nabiranjem in sušenjem. Posvetili se bomo uporabi zelišč v prehrani in njihovo uporabo kot začimb.

EVRITMIJA, izvaja evritmistka Neva Zupan

Trajanje: 10 ur

Evritmija je vidni govor, evritmija je vidna glasba. Kot imajo človeški govorni organi sposobnost govora, tako je človek sposoben fizičnem očem nevidno gibanje prenesti v vidno gibanje celotnega svojega telesa. Na naših srečanjih bomo spoznavali elemente iz besedne in glasbene umetnosti, naše gibanje bo potekalo ob govorjeni besedi evritmistke in ob glasbeni spremljavi violinistke.

ROČNA DELA KAMNA GORICA, izvaja Društvo upokojencev Kamna Gorica

Trajanje: enkrat tedensko, ob ponedeljkih od 9.00 do 11.00, Kulturni dom Kamna Gorica

V Društvu upokojencev Kamna Gorica so v lanskem letu ustanovili sekcijo ročnih del. Članice se sestajajo vsak ponedeljek med 9. in 11. uro. Marta Tratnik Cengle, ki je neformalna vodja in mentorica ob enem, pritegne članice DU na ustvarjalno in hkrati sprostitveno druženje. Na srečanjih pletejo, kvačkajo, vezejo in se ustvarjalno lotevajo novih izzivov. Skupina vabi nove članice in člane vseh generacij, da se jim pridružite, veselo bo.

KVAČKANJE, izvaja Marija Žvan

Trajanje: predviden začetek januar 2020

Kvačkalo se je celo zimo enkrat tedensko pod mentorstvom Marije Žvan. Nekatere so bile začetnice, druge že izkušene kvačkarice a vse so svoje znanje in spretnosti nadgradile. V programu se boste spoznale s kvačkanjem različnih vzorec, enostavnih do bolj zapletenih. Jesenski in zimski čas je kot nalašč za kvačkanje ob dobri družbi.

OBLIKOVANJE GLINE, izvaja Eva Prezelj

Trajanje: 30 ur

V programu se boste spoznali z osnovnim oblikovanjem gline in uporabo glazur. S pomočjo različnih tehnik boste izdelali različne keramične izdelke kot so milnike, svečnike, vaze, čajnike, pladnje in skodelice, nakit ter druge uporabne predmete. Za material in orodje je poskrbljeno, po koncu programa boste svoje izdelke odnesli domov.
V prilogi pošiljam nekaj fotografij svojih izdelkov.

NADALJEVALNA ASTROLOGIJA

Trajanje: 20 ur

Program Astrologija je namenjen udeleženkam, ki so ga v lanskem letu že obiskovale. Znanje o astrologiji bodo nadgradile s praktičnimi primeri, izračuni svojih astroloških kart. Programu se lahko pridružijo tudi začetniki, saj se bo praksa ves čas povezovala s teorijo.

 PRAVO ZAME, izvajata  Nadja Vidic in Tanja Antonič Svetina

Trajanje: srečanja potekajo dvakrat mesečno

Pravnici Nadja Vidic in Tanja Antonič Svetina vam bosta v mesečih predavanjih pomagale razreševati marsikatero pravno dilemo. Pripravili sta pester izbor tem, ki se navezujejo na najpogostejša pravna vprašanja in zagate. Predstavili vam jih bosta v teoriji in praksi.

 NARAVNO VRTNARJENJE, izvaja Barbara Podlogar

Trajanje: 20 ur, predviden začetek v januarju 2020

Barbara Podlogar, diplomirana agronominja, smer sadjar vrtnar vam bo v programu predavala o naravnem vrtnarjenju. Spoznali se boste z značilnostmi in načrtovanjem zelenjavnega vrta, obdelavo dal, kolobarjenjem, zalivanjem, gnojenjem, pripravo zastirke v zelenjavnem vrtu. Spoznali se boste s pridelavo lastnih sadik. Načrtovali  boste delo na vrtu po mesecih.

DODATNE AKTIVNOSTI IN PROJEKTI

SODELOVANJE Z MEDOBČINSKIM DRUŠTVOM  DELOVNIH INVALIDOV RADOVLJICA

V okviru Večgeneracijskega centra Gorenjske izvajamo programe, ki so namenjeni invalidom, članom Medobčinskega društva delovnih invalidov Radovljica. Potekalo bo nadaljevalno računalništvo, delavnice zdravega življenja in ustvarjalne delavnice.

 PRIJAVE

E-MAIL: lur.info@guest.arnes.si (ne pozabite napisati vaših podatkov; mobi),

PO TELEFONU: 040 550 370, 041 762 616, 04 537 24 00

Večgeneracijski center Gorenjske, PROGRAM MAREC

ZA PROGRAM KLIKNITE NA SPODNJO POVEZAVO VEČGENEARACIJSKI PROGRAM MAREC

VEČGENERACIJSKI PROGRAMI V RADOVLJICI

Za večgeneracijski program kliknite na spodnjo povezavo VGC PROGRAMI OKTOBER 2018

Velikonočne vizitke s tehniko Quilling

Na delavnici so izdelale čudovite velikonočne vizitke.

Ustvarjanje nakita iz žice

Na delavnici smo ustvarile drevo iz žice.

VELIKONOČNI MAREC VGC

Velikonoč se bliža in prepustite se ustvarjalnosti in si pričarajte velikonočno vzdušje. Za program klinite na spodnjo povezavo VELIKONOČNI MAREC VGC

Novi programi VGC

V oktobru se bodo v Radovljici v okviru Večgeneracijskega centra Gorenjska začeli novi zanimivi programi. Vsebino preverite na spodnji povezavi. VGC program jesen 2017  

Razstava slik 1.otroške šole slikanja na Bledu

Pred proslavo ob občinskem prazniku Občine Bled ob razstavi otroških slik, ki so nastale v sodelovanju s Kindermalschule Velden iz Vrbe na Koroškem, Občino Bled, prostovoljkami medgeneracijskega centra Bled in Hano Premrl.  

Program začetnega računalništva

Za člane Medobčinskega društva delovnih invalidov Radovljica izvajamo preko Večgeneracijskega centra Gorenjska tudi program začetnega računalništva. Program je namenjen tistim, ki se prvič srečajo z računalništvom. V programu se bodo udeleženci naučili uporabljati program Windows, namizje, delali bodo z okni, ustvarili si bodo elektronsko pošto in se naučili uporabljati internet.

Velikonočna peka potice

Za člane Medobčinskega društva delovnih invalidov Radovljica smo v kuhinji Mladinskega centra KamRa izvedli kuharsko delavnico Velikonočna peka potice, ki jo je vodil Marjan Antich. Na delavnici so se udeleženci spoznali z mesenjem, vzhajanjem, oblikovanjem in pripravo testa na pečenje. Izdelali pa so različne nadeve za potico.

Zaključek programa Astrologija

31.3.2017 smo zaključili s programom Astrologija z Danico Janc.