Večgeneracijski center Gorenjske

 

ZA PROGRAM V MARCU KLIKNITE NA SPODNJO POVEZAVO

VEČGENEARACIJSKI PROGRAM MAREC

 

 

PROGRAMI JESEN 2018

 

 1. PLES V KROGU, izvajalki Marjana Žmavc in Stanka Mrzel, trajanje: 20 ur

Začetek: sreda, 3.10. ob 16.30, Čebelarski center Lesce

 Namen plesov v krogu je izkušnja in doživljanje njihove moči preobrazbe, ki je bila znana že starim ljudstvom. Folklorni plesi obujajo tradicijo iz življenja ljudi, plesi v krogu pa prinašajo harmonijo in mir. Plesni koraki in glasba nas vodita k veselju do življenja. Postanemo eno z glasbo, plesom, soplesalci, z vsem kar nas obdaja, predvsem pa z virom življenja, ki je v nas samih. Zaplešimo skupaj in odprimo se svetlobi, ki je že v nas.

2.     EVRITMIJA, izvaja evritmistka Neva Zupan, trajanje: 10 ur

      Začetek: ponedeljek, SEPTEMBER,  10.9. ob 8.00

Evritmija je vidni govor, evritmija je vidna glasba. Kot imajo človeški govorni organi sposobnost govora, tako je človek sposoben fizičnem očem nevidno gibanje prenesti v vidno gibanje celotnega svojega telesa. Na naših srečanjih bomo spoznavali elemente iz besedne in glasbene umetnosti, naše gibanje bo potekalo ob govorjeni besedi evritmistke in ob glasbeni spremljavi violinistke, občasno tudi v tišini.

 1. PRAV0 ZAME izvajalki Nadja Vidic in Tanja Antonič Svetina

             Trajanje: srečanja potekajo dvakrat mesečno ob ponedeljkih ob 9.30

Datumi: 1.10, in 15.10, 5.11 in 19.11, 3.12. in 17.12.,  8.1 in 22.1, 4.2 in 18.2, 4.3 in 18.3, 1.4 in 15.4, 6.5 in 20.5

Pravnici Nadja Vidic in Tanja Antonič Svetina vam bosta v mesečih predavanjih pomagale razreševati marsikatero pravno dilemo. Pripravili sta pester izbor tem, ki se navezujejo na najpogostejša pravna vprašanja in zagate. Predstavili vam jih bosta v teoriji in praksi.

 1. INTEGRALNA JOGA ŠRI AUROBINDO, izvajalka Natalija Brumen, Trajanje: 30 ur, začetek: petek, 5.10. ob 9.00

Sri Aurobindo je poznan kot eno največjih imen in tudi največjih avtoritet indijske duhovne misli in joge. Poznal je ideale Zahoda in Vzhoda in njune najboljše dosežke v svojem lastnem iskanju združil – sanje Vzhoda, ki išče nesmrtno bivanje in neskončno blaženost v Duhu in sanje Zahoda, ki si želi in išče kar najbolj bogato, izpolnjeno, srečno, popolno telesno življenje na zemlji.

 1. ASTROLOGIJA, izvajalka Danica Janc, trajanje: 20 ur

Začetek: petek, 5.10. ob 9.00

Program Astrologija je namenjen udeleženkam, ki so ga v lanskem letu že obiskovale. Znanje o astrologiji bodo nadgradile s praktičnimi primeri, izračuni svojih astroloških kart. Programu se lahko pridružijo tudi začetniki, saj se bo praksa ves čas povezovala s teorijo in bodo v začetnih srečanjih ponovili celotno znanje.

 1. JOGA, izvajalka Marcela Boben, ČEBELARSKI CENTER LESCE, trajanje: 20 ur

Začetek: četrtek, 4.10. ob 9.45 v Čebelarskem centru Lesce

 Joga je starodavna znanost o življenju, eden najstarejših naukov o ravnovesju telesa, uma in duha, ki so ga Indijci izmojstrili in izvajali že pred tisočletji. Asane izjemno prenavljajo, pomlajujejo in uravnovešajo celoten telesni ustroj, saj so nenasilne in rahlo raztezajo celotno telo. Krepijo nas, varujejo nas pred boleznimi in nas delajo gibke.

 1. NA VARNO S PODATKI, izvajalka Vera Pelhan

Trajanje: 10 ur, začetek: četrtek, 25.10. ob 9.00

 Imate pripravljen rezervni plan, če vaš računalnik odpove? Nič nas ne sme presenetiti, zato poskrbimo za ustrezne kopije fotografij, video posnetkov in dokumentov. Vredno si je zapomniti, da podatki na našem računalniku nikakor niso varni pred izgubo!  Reševanje podatkov je zelo drago in lahko tudi dolgotrajno. Zato je izdelava varnostnih kopij vseh vaših pomembnih podatkov obvezna in tudi najcenejša zaščita pred izgubo podatkov. V programu bomo preizkusili najpopularnejše načine, ki ne zahtevajo ogromnega finančnega vložka in zanje ne potrebujete veliko računalniškega znanja.

 1. ČAKAŠ SPREMEMBE? BODI SPREMEMBA!, izvajalec Jernej Kocjančič

Trajanje: 12 ur, srečanja potekajo vsakih 14 dni, začetek: torek 2.10., ob 10.15

 Jernej Kocjančič, terapevt naravnega zdravljenja, vas vabi, da se mu pridružite na srečanjih, kjer boste v pogovoru in meditaciji raziskovali sebe in svojo pot. Naredi vsak dan en majhen korak, pa boš daleč prišel! Morda sicer ne veš kam, ker je pot neuhojena, zahtevna in na določenih mestih zelo težka, a če uživaš na njej, ti vmesni postanki nudijo majhne ali vedno večje radosti. Vztrajaj, hodi dalje in se pusti presenetiti. Hvaležnost za vse, kar nam je dano, nam na tej poti lahko zelo pomaga.”

 1. KVAČKANJE, izvajalka Marija Žvan

Trajanje: 25 ur, začetek: uvodni sestanek bo v sredo 3.10. ob 9.00, kvačkanje bo potekalo  ob sredah ob 9.00.

V programu se boste spoznale s kvačkanjem različnih vzorec, enostavnih do bolj zapletenih. Jesenski in zimski čas je kot nalašč za kvačkanje ob dobri družbi.

 1. STRES IN SAMOHIPNOZA, izvajalka Alenka Dijak

Trajanje 12 ur, srečanja potekajo vsakih 14 dni, začetek: PONEDELJEK 1.10. ob 11.30

 Vsak dan se srečujemo s situacijami na katere ne znamo pravilno odreagirati. Večkrat se brez potrebe razjezimo, postanemo žalostni, nas napade strah in podobno. Zakaj je tako? Na delavnici vam bo Alenka Dijak pokazala odlično orodje s katerim se lahko branimo pred stresom. To je samohipnoza – budno stanje, za katerega je značilna usmerjena koncentracija na tisto, kar je dobro za nas. Popolni nadzor nad sabo, mir, srčnost, prijaznost, napolnjenost s pozitivno energijo in optimističnim pogledom na svet.

 1. OBLIKOVANJE GLINE, izvajalka Eva Prezelj

Trajanje: 30 ur, Mladinski center Kamra, Ljubljanska 19, 4240 Radovljica, datum sporočimo naknadno!

V programu se boste spoznali z osnovnim oblikovanjem gline in uporabo glazur. S pomočjo različnih tehnik boste izdelali različne keramične izdelke kot so milnike, svečnike, vaze, čajnike, pladnje in skodelice, nakit ter druge uporabne predmete. Za material in orodje je poskrbljeno, po koncu programa boste svoje izdelke odnesli domov.

 1. ROČNA DELA KAMNA GORICA, izvaja Društvo upokojencev Kamna Gorica

             Trajanje: ob ponedeljkih od 9.00 do 11.00, Kulturni dom Kamna Gorica

V Društvu upokojencev Kamna Gorica so v lanskem letu ustanovili sekcijo ročnih del. Članice se sestajajo vsak ponedeljek med 9. in 11. uro. Marta Tratnik Cengle, ki je neformalna vodja in mentorica ob enem, pritegne članice DU na ustvarjalno in hkrati sprostitveno druženje. Na srečanjih pletejo, kvačkajo, vezejo in se ustvarjalno lotevajo novih izzivov. Skupina vabi nove članice in člane vseh starosti.

PRIJAVE

E-MAIL: lur.info@guest.arnes.si (ne pozabite napisati vaših podatkov; mobi),

PO TELEFONU: 040 550 370, 041 762 616, 04 537 24 00

Večgeneracijski center Gorenjske, PROGRAM MAREC

ZA PROGRAM KLIKNITE NA SPODNJO POVEZAVO VEČGENEARACIJSKI PROGRAM MAREC

VEČGENERACIJSKI PROGRAMI V RADOVLJICI

Za večgeneracijski program kliknite na spodnjo povezavo VGC PROGRAMI OKTOBER 2018

Velikonočne vizitke s tehniko Quilling

Na delavnici so izdelale čudovite velikonočne vizitke.

Ustvarjanje nakita iz žice

Na delavnici smo ustvarile drevo iz žice.

VELIKONOČNI MAREC VGC

Velikonoč se bliža in prepustite se ustvarjalnosti in si pričarajte velikonočno vzdušje. Za program klinite na spodnjo povezavo VELIKONOČNI MAREC VGC

Novi programi VGC

V oktobru se bodo v Radovljici v okviru Večgeneracijskega centra Gorenjska začeli novi zanimivi programi. Vsebino preverite na spodnji povezavi. VGC program jesen 2017  

Razstava slik 1.otroške šole slikanja na Bledu

Pred proslavo ob občinskem prazniku Občine Bled ob razstavi otroških slik, ki so nastale v sodelovanju s Kindermalschule Velden iz Vrbe na Koroškem, Občino Bled, prostovoljkami medgeneracijskega centra Bled in Hano Premrl.  

Program začetnega računalništva

Za člane Medobčinskega društva delovnih invalidov Radovljica izvajamo preko Večgeneracijskega centra Gorenjska tudi program začetnega računalništva. Program je namenjen tistim, ki se prvič srečajo z računalništvom. V programu se bodo udeleženci naučili uporabljati program Windows, namizje, delali bodo z okni, ustvarili si bodo elektronsko pošto in se naučili uporabljati internet.

Velikonočna peka potice

Za člane Medobčinskega društva delovnih invalidov Radovljica smo v kuhinji Mladinskega centra KamRa izvedli kuharsko delavnico Velikonočna peka potice, ki jo je vodil Marjan Antich. Na delavnici so se udeleženci spoznali z mesenjem, vzhajanjem, oblikovanjem in pripravo testa na pečenje. Izdelali pa so različne nadeve za potico.

Zaključek programa Astrologija

31.3.2017 smo zaključili s programom Astrologija z Danico Janc.